Следвайте Гласове в ТелеграмЕкип от изследователи получи безвъзмездна помощ от 600

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЕкип от изследователи получи безвъзмездна помощ от 600
Коментари Харесай

Първи опити за сливане на човешки мозъчни клетки с изкуствен интелект

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Екип от откриватели получи безплатна помощ от 600 000 $ от Службата за национално разузнаване на Австралия, с цел да изследва способи за обединение на човешки мозъчни кафези с изкуствен интелект, заяви TheByte. Основната концепция е да се слее биологията с изкуствения разсъдък - нещо, което може да сътвори нови граници за технологиите за машинно образование за самоуправляващи се коли, самостоятелни дронове или роботи за доставка – или най-малко това е задачата, която държавното управление се надява да реализира с инвестицията си.

Изследователите не се тормозят да създадат някои смели изказвания за работата си. " Тази нова софтуерна дарба в бъдеще може в последна сметка да надмине продуктивността на съществуващия, напълно основан на силиций хардуер. Резултатите от такова проучване биха имали обилни последствия в голям брой области като, само че освен, обмисляне, роботика, усъвършенствана автоматизация, интерфейси мозък-машина и разкриване на медикаменти, давайки на Австралия доста стратегическо преимущество ", сподели Адеел Рази, началник на екипа и асоцииран професор в университета Монарх.

Според Рази, технологията може да разреши на машинния разсъдък " да учи през целия си живот " като клетките на човешкия мозък, което му разрешава да научава нови умения, без да губи остарели, както и да ползва съществуващите познания към нови задания. Рази и сътрудниците му се стремят да отглеждат мозъчни кафези в лабораторна паница, наречена системата DishBrain, с цел да изследват този развой на " непрестанно учене през целия живот ". Това е извънредно упорит план, който евентуално ще отнеме много време за довеждане докрай.

" Ние ще използваме тази безплатна помощ, с цел да разработим по-добри машини с изкуствен интелект, които възпроизвеждат потенциала за учене на тези биологични невронни мрежи. Това ще ни помогне да увеличим мащаба на потенциала на хардуера и методите до точката, в която те се трансформират в жизнерадостен сурогат на компютърните калкулации ", акцентира Рази.

Инфо: actualno.com

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР